hit counter
Vragen? Bel: (0)492 700 218

Hartelijk welkom in de webwinkel van vision2music

Abonneren op RSS-feed

Blaasinstrumenten

Blaasinstrumenten

41 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

41 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Het Blaasinstrument

Een buis waar je lucht doorheen blaast, dat is misschien wel een van de simpelste omschrijving van wat een blaasinstrument is. De zwaarte en toon van het geluid dat aan het einde van de buis uit het instrument komt is afhankelijk van de manier van blazen, de lengte en de dikte van de buis. Er zijn verschillende blaasinstrumenten die in twee groepen onderverdeeld kunnen worden, je blaast of op een hout- of op een koper blaasinstrument. De hout blaasinstrumenten verkrijgen hun geluid door met lucht een stukje hout (het riet) in trilling te brengen. Een koper blaasinstrument verkrijgt zijn geluid door de lucht op spanning door een buis te laten gaan.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een blaasinstrument?

Bij het kopen van een blaasinstrument zijn er diverse onderwerpen waarop gelet kan worden. Wij hebben de belangrijkste punten hieronder weergegeven en natuurlijk meegenomen in de ontwikkeling van de V2M instrumentenlijn. De 3 belangrijkste onderwerpen bij het ontwikkelen van de blaasinstrumenten waren:

De blaasinstrumenten moeten functioneel zijn waardoor de muzikant niet telkens wordt geconfronteerd met een niet functionerend instrument. Door het gebruik van goede materialen, kunnen wij garanderen dat de blaasinstrumenten welke in onze winkel of online gekocht worden een zeer hoge prijs/kwaliteit verhouding hebben.
De blaasinstrumenten moeten stemmen! Zeker in het lager prijsklasse segment komt het nogal eens voor dat de instrumenten niet goed stemmen. Aangezien wij de blaasinstrumenten lijn V2M in eigen beheer hebben ontwikkeld, kunnen wij de stemming van deze blaasinstrumenten garanderen.
De ventiel huizen bij koperblaasinstrumenten of de kleppen bij houtblaasinstrumenten moeten soepel lopen en blijven lopen. Ook hier kunnen wij garanderen dat we vanuit de ontwikkeling van een eigen V2M blaasinstrumentenlijn de ventielen en kleppen soepel lopen.

Blaasinstrumenten kopen

Bij het kopen van een blaasinstrument zoeken veel mensen een traditionele blaasinstrumenten winkel. Het is echter ook mogelijk om online een blaasinstrument aan te schaffen. Vision2music geeft u de mogelijkheid om vertrouwd uw instrument online aan te schaffen.