hit counter
Vragen? Bel: (0)492 700 218

Hartelijk welkom in de webwinkel van vision2music

Trompet

5 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

5 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Een trompet kopen

De trompet is een koperblaasinstrument, dit wil zeggen dat het geluid ontstaat doordat de lippen die tegen het mondstuk geplaatst worden, met de adem in trilling worden gebracht.

De moderne trompet is een metalen buis die uitloopt in een trechtervormige beker. De buis is voorzien van een drietal ventielen die de buis in een aantal combinaties kan verlengen. (bij een schuiftrompet wordt het verlengen van de buis geregeld doormiddel van een schuif). De trompet is door de jaren gewijzigd van een voornamelijk cilindrische buis naar een meer conische buis, dit maakt de trompet eenvoudiger bespeelbaar. Zeker de saxhoorns gebouwd door Aldolf Sax hebben de ontwikkeling van de trompet beïnvloed.

De trompet is een van de instrumenten die in vele muziekstijlen maar ook in vele samenstellingen kan worden gebruikt. In de klassieke muziek bij kleinere gezelschappen zoals het koper kwintet maar ook bij een kamer- of symfonieorkest. In Harmonieën, fanfares wordt de trompet ook bespeeld. Ook in de lichte muziek komt de trompet veel voor, in de jazz, bij big bands en in kleinere formaties of in de popmuziek. Ook in het leger is de trompet een belangrijk instrument geweest.

De meest bespeelde trompet in zowel jazz, pop, harmonie-, fanfare- en dweilorkesten is de bes-trompet, in symfonieorkesten wordt eerder een C-trompet bespeeld. De bes trompet heeft een bereik van circa 2,5 octaaf dat uit te breiden is door een goede blaastechniek en geschikte embouchure. Enkele highblowers kunnen, de naam zegt het al, erg hoog blazen.

Voor het spelen van de trompet kunnen (net als bij alle harmonie-instrumenten)verschillende niveaus bereikt worden, ook als amateur. Bijvoorbeeld door op de muziekschool of bij de harmonie examens te doen, van A t/m D waarbij D voor amateurs het hoogst haalbare is.

Een trompet kopen? Waar moet ik op letten bij het kopen van een trompet?

Bij het kopen van een trompet zijn er diverse onderwerpen waarop gelet kan worden. Wij hebben de belangrijkste punten hieronder weergegeven en natuurlijk meegenomen in de ontwikkeling van de V2M instrumentenlijn. De 3 belangrijkste onderwerpen bij het ontwikkelen van de trompet waren:

De trompet moet functioneel zijn waardoor de muzikant niet telkens wordt geconfronteerd met een niet functionerend instrument. Door het gebruik van goede materialen, kunnen wij garanderen dat de V2M trompetten welke in onze winkel of online gekocht worden een zeer hoge prijs/kwaliteit verhouding hebben.
De trompet moeten stemmen! Zeker in het lager prijsklasse segment komt het nogal eens voor dat de instrumenten niet goed stemmen. Aangezien wij de V2M trompetten in eigen beheer hebben ontwikkeld, kunnen wij de stemming van deze trompetten garanderen.
De ventielen zijn de 'toetsen' van de trompet en door het indrukken van de knoppen wordt er bepaald welke weg de lucht moet volgen door de buizen, waardoor (mede door een de blaastechniek) een bepaalde toon klinkt. De ventielen moeten vooral soepel lopen. De ventielen van nieuwe instrumenten moeten vaak eerst 'ingespeeld' worden. Ook hier kunnen wij garanderen dat we vanuit de ontwikkeling van een eigen V2M blaasinstrumentenlijn de ventielen soepel lopen en blijven lopen.

Online een trompet kopen!

Bij het kopen van een trompet zoeken veel mensen een traditionele trompetwinkel. Het is echter ook mogelijk om online een trompet, cornet of bugel aan te schaffen. Vision2music geeft u de mogelijkheid om vertrouwd en eenvoudig uw trompet online aan te schaffen. U kunt bij ons in de online trompet winkel een trompet kopen, een cornet kopen of een mooie bugel kopen door in het menu blaasinstrumenten te kiezen voor trompet, cornet & bugel. Alle trompetten, cornetten en bugels zijn direct vanuit voorraad leverbaar en worden via onze online trompetwinkel zelfs binnen 1-2 werkdagen bij u thuis afgeleverd.