hit counter
Vragen? Bel: (0)492 700 218

Hartelijk welkom in de webwinkel van vision2music

Muziek maakt slim

Om kinderen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met muziek biedt vision2music Muziek=Cool. Dit interactieve lesprogramma is bedoeld voor kinderen uit groep 5 en 6 van het basisonderwijs en ook erg geschikt als buitenschoolse activiteit. Maar muziek maken is niet alleen leuk, maar ook heel nuttig. Meer informatie over hoe muziek slim maakt en hoe het bijdraagt aan de sociale vaardigheden van kinderen vind je hieronder.

Muziek maakt slim
Muziek maakt slim!

Muziek heeft een positieve invloed op de intelligentie van kinderen.

Lees verder
Muziek = Cool!
Muziek=Cool!

Een interactief lesprogramma voor de jeugd van 9 tot en met 10 jaar.

Lees verder
V2M Blazersklas
V2M Blazersklas

Blazersklas projecten in het onderwijs in samenwerking met muziekverenigingen en muziekscholen.

Lees verder
 

Muziek maakt slimMuziek maken is leuk, maar ook heel nuttig. Wetenschappelijk onderzoeken hebben namelijk bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen.

Wetenschappelijke onderzoek
Door zelf muziek te maken wordt het intelligentiequotiënt van kinderen verhoogd. Kinderen die muziek ontwikkelen zich intellectueel beter dan kinderen die dat niet doen. Met name hun abstractievermogen en analytische vaardigheden verbeteren. Het gezamenlijk musiceren versterkt daarbij het groepsgevoel en de discipline, evenals de sociale en emotionele vaardigheden. Bovendien leidt dit tot een positiever zelfbeeld. Dit heeft de Duitse onderzoeker Prof. H.G. Bastian geconcludeerd.

Waarom maakt muziek slim?

Uit hersenonderzoeken is gebleken dat bij musicerende kinderen de linker hersenhelft (spraak en intellect) en de rechter hersenhelft (gevoelstoestand) sterker met elkaar verbonden raken dan bij niet-musicerende kinderen. Deze resultaten ontstaan, doordat muziek maken een positieve en stimulerende werking heeft op de neuronale verbindingen. De neuronen worden geactiveerd waardoor er minder afsterven en er betere verbindingen ontstaan. Dat bepaalt uiteindelijk het intelligentieniveau.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op de website www.muziekmaaktslim.nl. Hier kun je ook een beknopte samenvatting van het omvangrijke rapport van Prof. Bastian bestellen en promotiemateriaal aanvragen.

 

Muziek Maakt Slim from Iris Dreesen on Vimeo.