hit counter
Vragen? Bel: (0)492 700 218

Hartelijk welkom in de webwinkel van vision2music

Digitale Piano

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

De Digitale Piano

Een digitale piano is een muziekinstrument dat een akoestische piano zowel klankmatig als fysiek nabootst. Een digitale piano heeft evenals een akoestische piano een klavier en lijkt daardoor op een gewone piano, maar is kleiner en compacter. Het instrument heeft hetzelfde aantal toetsen. Ook beschikt het over 1, 2 of 3 pedalen die dezelfde functies hebben als bij de akoestische piano.

De toetsen werken meestal hetzelfde als bij een echte piano. Ze zijn aanslaggevoelig en hebben soms zelfs hamers aan de toetsen. Wat het klavier betreft is het enige verschil dat er geen snaren worden aangeslagen, maar een elektrisch circuit wordt geactiveerd. Er zijn een aantal verschillende types elektrische piano's:

Stage piano: deze is vooral gemaakt om mee te "toeren" al dan niet met ingebouwde speakers
Home piano: met een ingebouwde versterker en speakers
Grandtouch: gelijk aan een normale digitale piano, maar met echte hamers om de originele piano-aanslag te simuleren
De digitale piano beschikt over samples. Dit zijn kleine stukjes opgenomen geluid die afgespeeld worden bij het aanslaan van een toets. De modernere digitale piano's beschikken voor ieder deelgeluid over een aparte sample: voor de hamer, de snaar en wat er na het aanslaan in de klankkast gebeurt. Wanneer een toets zacht aangeslagen wordt geeft dit een ander geluid dan wanneer er hard aangeslagen wordt. Op deze manier streeft de fabrikant naar een zo natuurgetrouw mogelijke klanknabootsing van de echte akoestische piano.

Vaak beschikt een digitale piano ook andere klanknabootsingen zoals een orgel, strings, klavecimbel, of variaties daarvan. (Bron: Wikipedia)

Een digitale piano kopen

Bij vision2music kunt u tegen zeer gangbare prijzen een digitale kopen. Van instap modellen tot modellen voor de gevorderde pianist kunt u zowel terecht in onze digitale piano winkel als in onze digitale piano online webshop. In onze online piano shop kunt u zowel Stage piano’s kopen, Home piano’s kopen en Grandtouch piano’s kopen door in de webwinkel in het menu piano’s te navigeren naar de juiste piano.