hit counter
Vragen? Bel: (0)492 700 218

Hartelijk welkom in de webwinkel van vision2music

Keyboard

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.

Het Keyboard

In het Engels wordt keyboard gebruikt als de verzamelnaam voor alle elektronische muziekinstrumenten met een klavier. Meestal beslaat het zes tot acht octaven. In de Nederlandse taal wordt het keyboard vaak verward met andere elektronische toetsinstrumenten.

Met een keyboard wordt – in de Nederlandse taal – doorgaans het toetseninstrument bedoeld dat naast talloze klanken ook een begeleidingsautomaat aan boord heeft die via akkoorden wordt aangestuurd. Deze 'arrangeerkeyboards' bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van automatische begeleiding in diverse stijlen en genres. Het 'arrangeerkeyboard' is in feite de opvolger van het vroegere huisorgel.

Een andere tak binnen de familie is de synthesizer. Deze is in vergelijking met de arrangeerkeyboards geavanceerder waar het gaat om klanken en klankbewerking. Aan de andere kant is er vaak geen automatische begeleiding en geluidversterking aanwezig. Deze worden daarom hoofdzakelijk gebruikt om te componeren of in een band te spelen. Tegenwoordig bestaat de synthesizer zowel in hardware- als in software-vorm.

Nog een andere tak binnen de familie: het midi keyboard, ook wel master keyboard genoemd. Een midi keyboard of master keyboard in zijn pure vorm heeft geen klanken aan boord. Een master keyboard kan via een MIDI-verbinding (midikabel of USB) worden aangesloten op een geluidgenerator, synthesizer(module) of computer. Zodoende kunnen de klanken van het instrument of computer die erop aangesloten is (op dat ogenblik de "slave") worden bespeeld ("getriggerd"). Het master keyboard is daarmee een soort MIDI-controller. Een arrangeerkeyboard of synthesizer kan eveneens dienst doen als master keyboard, mits er in een MIDI-aansluiting is voorzien. (Bron: Wikipedia)

Een keyboard kopen

Bij vision2music kunt u tegen zeer gangbare prijzen een keyboard kopen. Van instap modellen tot modellen voor de gevorderde keyboard speler kunt u zowel terecht in onze keyboard winkel als in onze keyboard online webshop. In onze online keyboard shop kunt u keyboards kopen door in de webwinkel in het menu piano’s te navigeren naar het juiste keyboard.