hit counter
Vragen? Bel: (0)492 700 218

Hartelijk welkom in de webwinkel van vision2music

Contrabas

2 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

2 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

De Contrabas

Het laagst klinkende muziekinstrument van de strijkinstrumenten is de contrabas. Het instrument wordt ook wel kortweg Bas, staande bas of doublebass genoemd. De Bas is een van de strijkinstrumenten die (steeds meer)in zeer verscheidene muziekstijlen gebruikt wordt, denk hierbij bijvoorbeeld natuurlijk aan klassiek muziek maar ook aan Rock(-a-Billy) en moderne popmuziek. De akoestische contrabas kan ook toegepast worden als aanvulling bij een harmonieorkest. Voor kinderen en volwassenen een reden om zich aan het bespelen van dit instrument te wagen vanwege de diversiteit aan speelmogelijkheden en muziekstijlen.

De contrabas is gestemd in kwarten (E-A-D-G) dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de viool en d cello deze zijn in kwinten gestemd, de Contrabas stamt dan ook af van de viola da gamba en de viool en cello van de vioolfamilie. De Gamba familie werd in kwarten gestemd, hierdoor is een gemakkelijke bespeling mogelijk dan bij de kwintenstemming. De eerste Contrabas werd gebouwd rond 1780.

Een contrabas kopen

Waar vroeger je uren moest uit proberen om tot de keuze van een contrabas te komen kan u nu voor het kopen van een contrabas ook terecht bij de online shop van Vision2music of in de showroom te Aarle-Rixtel (op afspraak). Diverse maten contrabassen staan klaar om door u uitgeprobeerd te worden in onze contrabas winkel.

Tegen een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding koopt u bij ons zowel 1/8ste als 3/4 contrabassen. De Contrabassen kunt u eenvoudig via de online contrabas winkel bestellen en worden geleverd inclusief handige softcase draagtas